Elhelyezkedés

Az Aqualand Hétvégi ház (Chata Aqualand) a Szlovák Paradicsomban fekszik, Szlovákia tíz nemzeti parkjának egyikében. A nemzeti park Kelet-Szlovákiában található, a
Gömör-Szepesi-érchegység (Slovenské rudohorie) északi részén.

A hétvégi ház két jellegzetes szlovák falucska - Dobšinská Maša és Dedinky - mellett fekszik, melyek ahogy a ház is, a víztározó partján találhatók.

A legközelebbi városhoz, Poprádhoz 40 km-re helyezkedik el a ház, melyet autóbusszal, vonattal vagy autóval lehet megközelíteni. Az ide vezető út egyszerű leírását lejjebb találja meg.

Hogyan jut el az Aqualand hétvégi házhoz?

Autóbusszal:
Utazzon autóbusszal Poprádról Dedinkybe. Az út kb. 1 óráig tart. Szálljon le a Dedinky – Dobšinská Maša megállón (az étterem előtt). A hétvégi házat közvetlenül az autóbuszmegállóból pillanthatja meg a szemközti dombon.

Vonattal:
Dedinky vasútállomás
Az alábbi weboldalon megtalálja a vonatok menetrendjét:
http://www.zsr.sk

Miután kiszáll a vonatból, térjen át a sínek másik felére és menjen felfelé a dombon a főút felé. Amikor elér a főúthoz, forduljon jobbra (fel a dombon). Menjen tovább az út mentén kb. 5 percig és az első elágazásnál forduljon jobbra. Itt már meglátja az Aqualand hétvégi ház feliratát.

Folytassa útját tovább még 500 méterig és utána a második elágazásnál forduljon balra a kavicsos útra (ez már a hozzánk vezető út). Itt újra találkozik egy táblával a ház feliratával. Az elágazásnál forduljon balra és meglátja a házat 50 méterre maga előtt.

Autóval:
Használja a Google-térképet, az irány Dedinky – Dobšinská Maša 85 (a mi címünk).
Amikor átmegy a 67-es útról az 535-ösre, folytassa útját ezen az úton kb. 1300 méterig és azután az első kereszteződésnél forduljon balra (itt már megtalálja a táblát az Aqualand ház feliratával).

Menjen tovább ezen az úton 500 métert, azután a másik kereszteződésnél forduljon balra a kavicsos útra (ez már a hozzánk vezető út). Az elágazásnál pedig forduljon balra és meglátja a hétvégi házat 50 méterre maga előtt.

Autótérképek:
Poprad, Poprad airport, Košice, Bratislava, Poland...

Menetrendek (autóbus+vonat):
http://cp.atlas.sk/vlakbus/spojenie

További utazással kapcsolatos kérdései esetén írjon a aqualandchata@gmail.com címünkre.

Térkép:


Térkép nagyítása